Dolby Digital Live For Audigy Hotfix (Wow Quick Fix Creative)

31 03 2009

So like I was trolling over at the Creative forum yesterday. A guy called cineq was unable to install the Dolby Digital Live pack on his Audigy 4. I hadn’t got around to testing it on Audigy 4, and so it seems Creative forgot to also. Anyway here’s what cineq found.

The problem is Creative omitted one important “[” in “WebDrv.ini”. The line wrong line is:

Hardware.Map10]

and it should be

[Hardware.Map10]

This causes installer can’t detect Sound Blaster Audigy 4.

At this point, all those memories of faulty Creative software returned. I raged a little. I am prone to a little hostile forum activity sometimes. I posted a link to the developer forums and added probably a little too much extra.

……”It may be worth submitting on the developer forums. I say “may be” because “maybe” somebody will actually read it.”……

Then 23 minutes later something strange happened. The Creative moderator announced not only a fix in the works -but an actual Dolby Digital Audigy 4 Hotfix update version DDL_PCAPP_LB_3_00-01a.exe!

Could this really be true? Has the Creative Labs support system really been improved? It would be truly great if that was true. I might actually consider using their hardware again. Imagine the possibilities; drivers that actually get fixed?

I find myself actually congratulating Creative Labs. They’ve restored some of my faith, but there’s still a lot of work to be done on their software.

Fix the signal loss issue everyone has in DDL_PCAPP_LB_3_00_01b.exe please!

You can download the latest version of Audigy DDL from here.


Actions

Information

5 responses

31 03 2009
XoR

is that exception from the rule that confirms the rule or light in long dark tunel?

anyway, I have Audigy 4 to which I will be buying DDL Pack and hope it will run in Vista 64bit🙂

31 03 2009
nomoregoatsoup

It works on Windows 7 x64. I think they finally fixed 64bit digital…
Almost..

8 04 2009
CLemployee

Hello from Creative,

We’re glad that you are happy with our response on this issue!

20 04 2009
Adam C

they didnt fix the problem for audigy 4, windows xp sp3 32bit users

20 04 2009
nomoregoatsoup

” The problem is Creative omitted one important “[” in “WebDrv.ini”. The line wrong line is:

Hardware.Map10]

and it should be

[Hardware.Map10]

This causes installer can’t detect Sound Blaster Audigy 4. “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: